Om mig

TAGE TUVHEDENS MERITLISTA

Jag föddes 1942 i det historiskt anrika Anestad, i Främmestad i Västergötland. År 1958 blev jag antagen som elev vid FFV - Kungliga Flygförvaltningens Verkstadskola i Västerås, med examen år 1962. Samma år fick jag anställning vid Kungliga Göta flygflottilj F9, Säve i Göteborg, och blev tre år senare chef för hydraulikverkstaden. Efter avlagd examen som maskin- och elingenjör vid GSTA i Göteborg, 1965, deltog jag på heltid med arbetet för flygsäkerhet inom flygvapnet. Detta öppnade mitt förtroende hos försvarsminister Sven Andersson.

På den tiden hade han ett sommarställe på Rossö i Bohuslän. Många år blev vi grannar där genom också mitt förvärv av ett fritidsboende. Sven Andersson var i regeringen känd för sin klokskap och föredömliga ledarförmåga.

Tetra Pak i Lund sökte utvecklings- och utprovningsingenjörer. På den anställningsintervjun lämnade jag uppgifter om min utbildning i Flygvapnet. Då sade Ruben Rausing: "Då är du en av Nordenskiölds mannar, ärlig, pålitlig och kan hemlighålla våra utvecklingsarbeten." - Kan Du börja på måndag? - Nej det kunde jag inte. Men jag blev direkt anställd under samtalet.

Senare skulle vi tillsammans lösa Tetra Pak Aseptik, som blev en framgångssaga över hela världen. Hans Rausing, sonen i företaget, och jag blev vänner för livet.

VTC - Volvo Tekniska Centrum i Göteborg, var också i behov av utvecklings- och provningsingenjörer. Det lockade mig att flytta tillbaka till Göteborg och kunna vistas på Rossön. Efter något arbetsår på Volvo blev jag i bö1jan av 1970-talet erbjuden anställningen som Utvecklings- och provningsingenjör vid Plastic Padding i Göteborg.

Jag tjänstgjorde som utvecklingsingenjör vid Statens Skeppsprovningsanstalt i Göteborg. Mina föräldrar ville då att jag skulle över mitt föräldrahem, som varit i släktens ägo i många generationer.

Trollhättans kommun erbjöd mig en tjänst som driftingenjör vid VA-verken med början 1974. Anställningen pågick fram till 1996. Efter uppnådd pensionsålder vikarierade jag som renhållnings- och markchef i Vårgårda kommun, fram till 67 års ålder.

Jag driver nu mitt företag TT-Produkter med inriktning på forskning, utveckling och försäljning. Med endast 7-årig folkskola startades en i mitt tycke framgångsrik karriär. Det märkliga är att jag fått saklig information för att kunna lösa om mordet på Olof Palme. Boken är på 236 sidor och beskriver hur mordet var löst innan det genomfördes, och som effektivt tystats ned. Ett mord som alla har rätt att få veta varför och hur det genomfördes.

 

Tacksam om Du vill sprida kunskapen om mordet på Olof Palme.

Bästa hälsningar Tage.